Rannikkorastit & Firmaliiga ti 12.5.2015

Tiistaina 12.5 suunnistetaan rannikkorasteja Teipparinvuoren nopeakulkuisessa, mutta myös vaativassa maastossa. Kartta on pari vuotta vanha ja uusimmat muutokset on päivitetty siihen kevään aikana. Samalla pyörähtää käyntiin Firmaliigan ensimmäinen osakilpailu, johon tämänkertaiset Rannikkorastit mahdollistavat hyvät puitteet.

Tapahtumakeskuksena toimii vuoden 2013 ruskajuoksun kilpailukeskuksena hyväksi todettu Suutarin puutarhojen alue. Opastus tulee ohjaamaan autoliikenteen tapahtumakeskukseen Haminantien (tie numero 170) kautta. Kiitokset Suutareille luvasta käyttää aluettaan Rannikkorastien järjestämiseen.

Maasto on kuivanut kevään jäljiltä hyvin. Tosin soilla ja joissakin ojissa on vielä runsaasti vettä. Maastossa on talven aikana tehty metsänhoidollisia töitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta paljoa ratojen suunnistuksellisuuteen. Siirtymiä tapahtumakeskuksesta lähtöön ja maalista tapahtumakeskukseen kertyy molempia noin 500 metriä. Siirtymät toimivat hyvinä alku- loppuverryttelyinä suunnistussuoritukselle. A-rataan on pyritty luomaan haastavia elementtejä kuten rastivälien pituuksien vaihtelevuus, vaativat rastipisteet jne. A-rata on myös pituudeltaan varsin pitkä, joten edessä häämöttävään Jukolan viestiin harjoittelevat saavat radasta varmasti paljon irti. Myös B- ja BL-radoilla pääsee kokemaan täyttä suunnistusta. Näillä radoilla on syytä huomioida kartan länsireunalla sijaitseva kielletty alue, jolle menoa tulisi välttää. C- ja D-radoilla on tuttuun tapaan runsaasti suunnistusta helpottavia elementtejä. D-radan suunnistajia auttamaan on maastoon vedetty siima. D-radalla on myös yksi leveä oja, jonka ylittämisen avuksi on rakennettu silta, jonka kautta siimari kulkee.

Ratapituudet ja rastien määrät
A 7,0 km 15 rastia
B 4,7 km 11 rastia
BL 3,6 km 9 rastia
C 2,8 km 7 rastia
D 1,7 km 5 rastia

Tuttuun tapaan lähtö on auki klo 17 – 18:30
Tervetuloa suunnistamaan Teipparinvuoren maastoihin!

Posted in Etusivun artikkeli.