Rannikkorastit 25.7 Luomankankaalla

Luomankankaalla suunnistetaan tiistaina Rannikkorastit nautinnollisessa ja nopeassa maastossa. Ratamestari on valinnut selkeitä rastipisteitä, joten halutessaan rastien teemaksi voi mieltää sujuvan ja vauhdikkaan suunnistamisen. Toisaalta teemaksi voidaan yhtä lailla mieltää nautiskelu hienosta luonnosta rauhallisesti lippuja poimien. Rastit tarjoavatkin varmasti jokaiselle mielekästä suunnistusta niin hienoilla kallioilla kuin mäntykankailla pahimpia tiheikköjä välttäen.

A- ja B-radat ovat hyvin samantyyppiset ja suurin ero on tällä kertaa vain matkan pituudessa johtuen juuri selkeistä rastipisteistä. Näillä radoilla siirryttäessä toiseen maastonosaan toisen rastin jälkeen laskeudutaan jyrkähkö mäen rinne alas, jossa on syytä noudattaa varovaisuutta sekä mahdollisesti valita halutessaan hieman rastiväliviivasta eroava reitinvalinta loivemman laskun löytämiseksi.

C-radalla pääsee aluksi hienolle kalliomäelle, josta jatketaan mäen loivempaa reunaa toiselle kangasmaatoiselle alueelle. C-radalla selket maastonmuodot tukevat suunnistusta. Nopein valinta voi suunnistajasta riippuen olla suorahko, mutta monella välillä on mahdollisuus myös esimerkiksi polkujen hyödyntämiseen.

D-rata tukeutuu vahvasti polkuihin, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla turvallisesti suorempaa suunnistusta.

Maanantain rastien viennin yhteydessä maasto oli kuiva. Metsässä oli mustikkaa, joten matkalla riittää suunnistajille evästä. Todettakoon vielä koskien erityisesti A ja B ratoja, että maastossa on joitakin ajouria, joita ei kaikkia ole kartalla. Facebookin puolelta kannattaa myös kurkata lyhyt video tarjolla olevasta maastosta. Nähdään huomenna rasteilla.

Radat:
A-rata: 5,8km, 11 rastia
B-rata: 4,8km, 8 rastia
C-rata: 3,1km, 9 rastia
D-rata: 2,5km, 5 rastia

Terveisin,
ratamestari
Juho Pousi

Posted in Yleinen.