Rannikkorastikausi 2014 käynnistyy

Rannikkorastikausi lähtee käyntiin 22.4 Kotkan Katariinassa klo 17 – 20. Luvassa on jo melkein perinteeksi muodostunut kaupunki-/puistosuunnistus. Suunnistuksellisesti maasto on aika avoin ja helppo ja se sopii hyvin näin kauden alussa, jos taidot ovat päässeet ruostumaan hieman. Tämä on myös hyvä tilaisuus aloittaa uusi harrastus! Tälle sivulle tulee lisää tietoa radoista noin viikko ennen tapahtumaa.

Uudistuksia tälle kaudelle

Firmaliiga on uusittu. Firmaliiga jakaantuu edelleen kahteen sarjaan, eli Pro ja Fun -sarjoihin. Tämän kauden suurin uudistus lienee pistelaskennassa. Radoille on mm. määritetty painokerroin niin että vaativammasta radasta saa enemmän pisteitä. Naisten ja miesten väliset suoritukselliset erot on myös yritetty tasoittaa antamalla bonuspisteitä naisille. Tästä aiheesta enemmän valikossa ”Firmaliiga…”.

Nyt on mahdollista ostaa kausikortti, jolla voit osallistua kaikkiin 28 suunnistustapahtumaan. Kortin hinta on 75 € (KyS jäsenille 70 €). Käymällä kaikissa tapahtumissa yksi osallistuminen maksaa vain 2,5 €. Varsinaisesta kortista ei ole kysymys, vaan asia hoideen nimilistalla kartanmyynnissä. Maksat siis kauden alussa yhden kerran koko kaudesta. Tarkempaa infoa tapahtumista ja hinnoista löytyy valikosta ”Rannikkorastit?”.

Uusia karttoja

Tälle kaudelle on kartoitettu kaksi uutta aluetta, Kurittula-Jäppilä ja Kirkkovuoret. Lisäksi Valkmusan kartta on päivitetty ja laajennettu. Pienempiä päivityksiä tehdään myös keskellä kautta.

Pyöräsuunnistus eli PySu on mukana neljästi tällä kaudella. Alueet, joissa PySu järjestetään ovat Honkala, Itäranta, Saaripirtti ja Heinlahti.

Viikonlopputapahtumia järestetään myös enemmän kuin aikaisempina vuosina. Ensimmäinen viikonlopputapahtuma on Laukkakalliolla sunnuntaina 4.5.

Nettisivut päivitetään

Rannikkorastien nettisivut päivitetään uuteen versioon ja sen takia ulkonäkö ja valikot ovat hieman muuttuneet ja siirtyneet. Toiminnot ja sivuston tarkoitus säylyvät kuitenkin samana. Täydentävänä tiedotuskanavana otetaan myös käyttöön Facebook, https://www.facebook.com/rannikkorastit 

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta mukavassa seurassa!

Posted in Etusivun artikkeli.