Rannikkorastikausi 2011 käynnistyy 26.4.

Rannikkorastien 4. kausi käynnistyy 26.4. lumitilanteen salliessa Karhuvuoressa. Tarjolla on tänä vuonna 26 laadukasta kuntosuunnistustapahtumaa. Pääasiassa Rannikkorasteilla jatketaan viime vuosilta tutuksi tulleella ja hyväksi havaitulla tyylillä, mutta joitakin uudistuksia ja parannuksia on Rannikkorasti-tiimi talven aikana kehitellyt. Myös ratamestareita on talven aikana koulutettu, tavoitteena entistä paremmat, tasalaatuiset ja miellyttävät radat. Alla kauden uutuuksia lyhyesti.

Radat ja maksut

Tarjolla olevat radat ovat säilyneet ennallaan ja metsään saa lähteä tänäkin vuonna 17:00 – 18:30, ainoana poikkeuksena lauantai ja yötapahtumat. Karttamaksu täysi-ikäisiltä on tänä vuonna 5 €, alle 20-vuotiaat ja varusmiehet suunnistavat ilmaiseksi. Emit-kortin voi vuokrata hintaan 1 €. Myytävänä on myös 10:n tapahtuman sarjalippuja hintaan 45 € (Kymin Suunnistajien jäseniltä 40 €). Maksuvälineenä voi käyttää myös Liikunta-, Kulttuuri-,  Virike- tai Tyky-seteliä.

Firmaliiga – mukana viesti
Kaudella 2011 suunnistetaan jälleen työpaikka-, kaveri-, perhe- tms. porukoissa Firmaliigaa Pro- ja Fun-sarjoissa. Tällä kertaa Firma-liigan sääntöjä on selkeytetty siten, että kuhunkin joukkueeseen voi kauden aikana kuulua Pro-sarjassa korkeintaan 8 suunnistajaa ja Fun-sarjassa 12 juoksijaa. Joitakin muitakin pieniä tarkennuksia sääntöihin on tehty. Firmaliigan uutuutena on 9.8 Jumalniemessä järjestettävä 3-osuuksinen viesti. Viestiin saavat osallistua myös Firmaliigaan kuulumattomat joukkueet.

Perhesuunnistus
Eräs uutuus kaudella 2011 ovat tapahtumat, joissa on ns. perhesuunnistus. Perhesuunnistukseen kuuluu helppokulkuinen 1-2 km:n suunnistusrata, joka sopii hyvinkin pienille metsässä liikkujille yhdessä isän, äidin tai muun saattajan kanssa kierrettäväksi. Radan rasteilta voi löytyä myös pieniä tehtäviä tai muita yllätyksiä.

Aikuisten suunnistuskoulu
Toukokuussa tullaan järjestämään myös Aikuisten suunnistuskoulu kaikille, jotka  kaipaavat opastusta suunnistuksen perusteisiin. Koulu alkaa teoriaosuudella 2.5. klo 18:00 Langinkosken koululla. 5.5 on vuorossa perustaitojen harjoittelua Langinkosken maastossa ja 10.5. mennään Rannikkorasteille Heinsuon maastoon kokeilemaan oikeaa suunnistusta opastettuna pienissä ryhmissä. Suunnistuskoulun hinta on 20 €.

Syys-Cup
Syys- ja  lokakuussa on myös mahdollisuus yösuunnistukseen kolmena tiistai-iltana sekä viikonloppu-kuntosuunnistukseen kolmena lauantaina. Näistä yksi on perinteinen Ruskajuoksu, jossa on tarjolla myös yhteislähtönä juostavia, normaalia pidempiä matkoja. Yö- ja viikonlopputapahtumat muodostavat erityisen Syys-Cupin, jossa parhaiten menestyneet tullaan palkitsemaan myöhemmin kerrottavalla tavalla. Jos säät jatkuvat hyvinä, voidaan järjestää myös yö- ja viikonloppu-Extroja.

Kartat
Rannikkorastien kartat ovat pääosin uusia tai uudehkoja. Kaudelle 2011 saadaan uusia karttoja Itärannasta ja Kangasmäestä, muihin karttoihin pyritään tekemään kauden aikana tarvittavia korjauksia. Kartat ratoineen saa tietenkin jo totuttuun tapaan valmiiksi painettuna.

Kalenteri
Piakkoin sivuille päivittyvästä Rannikkorasti-kalenterista ilmenevät mm. suunnitelman mukaiset Rannikkorastien pitopaikat, opastuksen lähtöpiste ja matka lähtöpisteestä kilpailukeskukseen. Ennen rasteille lähtöä kannattaa kuitenkin tarkistaa mahdolliset muutokset Rannikkorastien Internet-sivuilta.  Internet-sivuille pyritään saamaan myös ratamestarin ennakkokommentteja maastosta ja radoista.

Posted in Etusivun artikkeli.