WP 20151004 001

Rannikkorastien viimeinen tapahtuma sunnuntaina 11.10 Honkalassa

Ikimuistoinen Rannikkorasti-kausi saadaan päätökseen Sunnuntaina Honkalassa. Grande Finalen ratamestaroinnin kunnia on langennut Timo Pirtilälle, joka kertoo tulevasta seuraavaa:
 
”Kauden viimeiset Rannikkorastit käydään Honkalan hiihtolatujen ympäristössä. Metsästyskauden ollessa täydessä käynnissä ei Kankaantien pohjoispuolelle tällä kertaa poiketa.
 
Maasto jakautuu kahteen osaan. Ensin kaikki radat käyvät mitä miellyttävimmällä ja erittäin vauhdikkaalla kangas-hiekkakuoppa-alueella. Toinen, vaativampi osa on hiihtolatujen ja polkujen ympäröimiä mäkialueita, joissa sekä fysiikka että suunnistustaidot joutuvat koetukselle.  Maasto on mäkialueillakin miltei kokonaan  hyväpohjaista ja miellyttävää edetä.
 
Parhaimpien maastonosien käytön mahdollistamiseksi pisimmillä radoilla käytetään muutamaa keskusrastia; kannattaa olla tarkkana jotta rastit tulevat kierretyksi oikeassa järjestyksessä. Radat ovat pituudeltaan melko lyhyet mutta runsasrastiset ja korkeuseroja on melkoisesti, joten mistään sprinttisuunnistuksesta ei ole kysymys.
 
Ratamestari  suosittelee että Kymin Suunnistajien (ja Veven) 25-Manna-bussi kurvailee suoraan satamasta Honkalaan suunnistamaan hyvin nukutun yön jälkeen.
 
Kalliot ovat liukkaita joten niillä on syytä noudattaa varovaisuutta!”
 
Tulkaahan sankoin joukoin paikoille, edessä on pitkä talvi ilman Rannikkorasteja joten nyt viimeistä kertaa nauttimaan!
 
WP 20151004 001
Arkistokuva. Kartta ja Maasto eivät liity tapahtumaan.
Posted in Etusivun artikkeli.