Pitkuria 15.5.

Tiistaina 15.5 Rannikkorasteilla suunnataan Runamusan metsiin. Maasto on talousmetsää, joten metsänhoidon jälkiä on maastossa huomattava määrä. Älkää kuitenkaan pelästykö, pelkkää risua ja puskaa ei ole tiedossa! Maastosta löytyy myös paljon hyväkulkuista ja paikoin jopa kaunista metsää. Näistä maaston ”parhaista” alueista suurin osa on melko lähellä tapahtumakeskusta, joten niistä päästään nauttimaan myös lyhyemmillä radoilla. Alueen kartta on jo melko vanha ja siihen on tehty päivityksiä hieman suurinpiirtein ja pikaisesti. Tämän vuoksi kartassa saattaa olla jotain pieniä epäkohtia siellä täällä. Rastit on kuitenkin sijoitettu niin, että niiden lähistö olisi mahdollisimman selkeä ja todenmukainen. Kilpa pitkällä radalle peliin tulee mukaan myös maastoa halkova leveä oja, jota ei voi ylittää kuin kartalle merkityistä ylityspaikoista.

Tapahtumakeskukseen on tällä kertaa pysäköinnistä n. 0.5km matka. Pysäköinti tapahtuu ensisijaisesti vanhalla kovapohjaisella soramontulla, jonka täytyttyä lisää parkkitilaa löytyy tienvarsipysäköintinä.

Tiistaina polkaistaan käyntiin myös tämänvuotinen Firmaliiga. Firmaliigan avauksen innoittamana ratamestari on päätynyt tarjoilemaan ”lyhennettyä pitkuria” eli kuntosuunnistusmittoihin sovitettua pitkää matkaa. Radoilla siis pitkiä rastivälejä ja ne ovat kartanlukuteknisesti hieman totuttua helpommat. Jos pitkuria haluaa treenata oikein kunnolla, esim. tulevan viikonlopun nuorten arvokilpailukatsastuksia varten, voi itselleen tilata 1:15 000 mittakaavassa olevan kartan ilmoittautumalla Kymin Suunnistajien nimenhuutoon https://kyminsuunnistajat.nimenhuuto.com/events Pitkänmatkan teeman vuoksi Kilpa pitkän 1:10 000 versio joudutaan tulostamaan A3 kokoisena, joten muistakaa varata tälle radalle suurempi karttamuovi.

Radat:
Kilpa pitkä 8.2km 16 rastia Vaikea (A3 kartta)
Kilpa lyhyt 3.9km 10 rastia Vaikea
Kunto pitkä 5.6km 10 rastia Keskivaikea
Kunto lyhyt 3.0km 7 rastia Keskivaikea
Helppo pitkä 3.4km 8 rasta Helpohko
Helppo lyhyt 1,5km 5 rastia Helppo

Kuten yllä mainittu etenkin pitkät radat muistuttavat tyyliltään pitkuria.Lyhyet radat ovat sitten jotain keskarin ja pitkurin välimaastosta, sillä kuten ymmärrettävää on lyhyistä radoista on aika haastavaa tehdä pitkän matkan ratoja. Helpot radat eivät hirvesäti pitkurin teemaan koske vaan pysyvät tyyliltään totutun kaltaisina aloitteijaystävällisinä ratoina.

Muistakaa taas kerran antaa palautetta!

Tervetuloa Suunnistamaan!

Terv. Ratamestari Daniel Koivisto

Posted in Yleinen.