Mussalon Saaripirtti 8.7.

Ensi tiistaina Rannikkorastit pidetään Mussalon Saaripirtillä. Perinteisen suunnistuksen lisäksi mukana on tällä kertaa myös pyöräsuunnistus. Ratamestarina toimii Lauri Lavikainen ja Anna Svahn pyöräradan osalta.

Nopeilla ja runsasrastiseilla radoilla pääsee harjoittelemaan rastinottoa ja suunnistuksen sujuvuutta. Vaikka alue on suunnistuksellisesti aika helppoa ja hyväkulkuista, ovat radat sopivan haastavia. Alueella on paljon polkuja (myös kartalle merkkaamattomia) ja kuntorata, mutta haastetta lisäävät ristiradat, perhoslenkit ja runsas suunnistajien määrä pienellä alueella. A-ja B-radoilla on kartanvaihto eli kartta on painettu kaksipuoleisena. Kartanvaihto siis tapahtuu karttaa kääntämällä.

Ratapituudet ovat:

  • A-rata, 5.7km, 23 rastia
  • B-rata, 4,7km, 21 rastia
  • BL-rata, 3.3km, 16 rastia
  • C-rata, 2.6km, 12 rastia
  • D-rata, 1.9km, 7 rastia

Pyöräsuunistusrata suuntautuu Kotkansaarelle Hirssaaren kautta, vaikka muutama rasti onkin Saaripirtin maastossa. Lähtö ja maali ovat kuitenkin Saaripirtillä. Rata on ajopituudeltaan noin 16 km ja rasteja on 16. Reitin varrelle osuu sekä polkuja, hiekkateitä että asfalttiajoa. Korkeuseroja on mukavasti; rata käy kolmella Kotkansaaren ”huipulla”. Ylämäkien vastapainona on vauhdikkaita alamäkiosuuksia. Nopeimmat pyöräilevät reitin noin 45 minuuttiin. Vauhdin huumassa on muistettava noudattaa liikennesääntöjä ja huomioida myös muut kevyen liikenteen kulkijat. Puistomaisessa maastossa pärjää hyvin hybridipyörällä. Oikean karttamäärän painamiseksi toivotaan ilmoittautumisia osoitteeseen petersvahn at outlook.com maanantai-iltaan mennessä.

Saaripirtille johtavat tiet ovat kapeita, minkä takia kannattaa ajaa parkkialueelle eteläsuunnasta ja poistua pohjoispuolelta. Eli, tulosuunta on Mussalon tien risteyksestä vasemman kautta pyörätietä pitkin. Reitti on merkitty rastilipuin. Poistuminen tapahtuu parkkialueen vastakkaiselta kulmalta, pohjoista reittiä. Olkaa varovaisia kapeilla teillä ja huomioikaa, että Saaripirtille saapuu moni suunnistaja polkupyörällä.

Tervetuloa suunnistamaan!

Posted in Etusivun artikkeli.