Munapirtti Versö – 5.8.14

Kauden 17. kuntosuunnistus järjestetään Pyhtään Munapirtissä ensi tiistaina. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä EKSu:n (Etelä-Kymen Suunnistajat) kanssa ja se suunnistetaan Versön nopeilla kankailla. Ratamestarina toimii Aimo Koivula.

Versön maaston kulkukelpoisuus on varsin hyvä, ellei erinomainen, joten välillä päästään oikein kunnolla juoksemaan. Alueella on myös tiheä polku- ja metsätieverkosto. Suunnistushaastetta lisää kuitenkin se että muutama rasti on sijoitettu peitteisemmällä alueella missä tarkkuutta tarvitaan.

Ratapituudet:

  • A-rata 6,7 km, 20 rastia
  • B-rata 5,4 km, 17 rastia
  • BL-rata 4,3 km, 14 rastia
  • C-rata 3,3 km, 10 rastia
  • D-rata 2,1 km, 6 rastia

Tapahtumapaikkana toimii tänäkin vuonna alueen keskellä sijaitseva soramonttu, missä myös parkkitilaa pitäisi olla riittävästi. Tapahtumakeskuksen osoite on Tuuskintie 98. Opastus alkaa VT7 Purolan risteyksestä, mistä on matkaa noin 11 km. Lähtö on auki klo 17 – 18:30.

Tervetuloa suunnistamaan!

 

Lisäys 4.8.2014, kartantulostaja huolehtii:

– osa radoista nopeasta maastosta johtuen ”sääntömääräisten” ylärajoilla, ajallisesti kuitenkin lienevät vastaavat kuin normaalisti. Muistutettakoon että viime vuonna A-radan kärki eteni 5.25 min/km vauhtia ja B-radallakin 6.36 min/km.

– muutaman kilomerin päässä tapahtumakeskuksesta sijaitsee Flakanäsin uimaranta jossa voi viilentää oloaan suunnistuksen jälkeen, alla olevasta kartasta selviää uimarannan sijainti.

Lisäys 4.8.2014, tuloslaskija fiilistelee:

Tapahtumajärjestäjä ja tuloslaskija kävivät äsken katsastamassa huomisen Versön tapahtumakeskuksen sekä myös maaston muutaman rastin kera. Kuten kartantulostaja ylhäällä toteaa, maasto on nopeata ja Kotka-Pyhtää -seudulle niin harvinaisen upeaa! Katsastushetkellä tapahtumakeskusmontussa oli kieltämättä ”hot hot” (lähes 30 astetta), mutta sen sijaan maastossa oli jo huomattavasti inhimillisempää, lempeä merituuli hiljaa henkäili! Lämpimästi tervetuloa myös meidän puolesta Munapirttiin vauhdikkaaseen suunnistukseen kauniissa maastossa!

Paikoitustilaa Versössä on RIITTÄVÄSTI:)

Viimeinen rasti odottaa jo suunnistajia!

Posted in Etusivun artikkeli.