Meripäiväsprintti la 27.7.

Rannikkorastien Meripäiväsprintti suunnistetaan lauantaina 27.7. klo 14 alkaen Katariinassa Kotkansaarella. Tapahtumapaikkana on Ekamin (Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto) Katariinan kampus, Lehmustie 4. Lähtö ja ajanotto toimivat samalla tavalla kuin Rannikkorastien tiistaisuunnistukset (eli EMIT-systeemillä). Mukaan pääsee ostamalla kartan viidellä eurolla, lapset ja nuoret (< 20 v.) ilmaiseksi. Laina-emitejä saa tapahtumapaikalta kahdella eurolla. Rannikkorastien sarjaliput sekä liikuntasetelit käyvät myös.

 Sprinttisuunnistus on vauhdikasta suunnistusta kaupunki- ja puistomaastossa. Ratojen pituudet ovat lyhyemmät kuin perinteisessä ”metsäsuunnistuksessa” ja etenemisvahuti nopeampi. Säännöt ovat tiukemmat kun metsäsuunnistuksessa siinä mielessä, että kiellettyjä kohteita ovat tonttien (pihamaat) lisäksi tummanvihreällä merkattu tiheä kasvillisuus esim. pensasaita, muurit, aidat ja jyrkänteet. Tarkempaa tietoa sprinttisuunnistuksen kielletetyistä ja sallituista kohteistsa löytyvät tästä linkistä: http://kyminsuunnistajat.fi/images/stories/sprint_kielletyt_sallitut.jpg.

 Radat risteilevät Sapokan ja Katariinan alueella, sekä omakotitaloalueella että puistoissa. Välillä käydään myös avokalliolla. Kenkäsuositus on joko lenkkarit tai maastolenkkarit.

Ratapituudet:

  • – Pitkä, linnuntietä 3,4 km / sprittisäännöin mitattuna n. 4,2 km
  • – Keski, 2,1 km / n. 2,8 km
  • – Säksätys, 2,0 km, teknisempi rata
  • – Lyhyt, 1,4 km / n. 1,5 km

Sprinttisuunnistuksessa kannattaa muistaa liikennesääntöjä ja että muita liikkujia pitää kunnioittaa. Nyt Meripäivien aikana alueella on varmasti paljon väkeä. Suunnistakaa turvallisesti!

Lähtö on auki klo 14 – 15:30

Tervetuloa suunnistamaan!

Posted in Etusivun artikkeli.