Kuntosuunnistus Äijänvuorella

Seuraava Rannikkorastitapahtuma on Äijänvuorella tiistaina 4.6. Lähtö on auki 17:00 – 18:30.

 

Ratamestarina toimii Eero Koskivirta. Tässä koejuoksijana toimineen Hyppäsen Timon mietteitä. Alue on kooltaan pieni ja tiheän polkuverkoston täyttämä. Suunnistuksellisesti se tarjoaa kuitenkin vaativimmille radoille pienipiirteisiä, haastavia alueita, jolloin vauhdikas eteneminen näennäisesti helpolla radalla saattaa johtaa ylimääräiseen pyörimiseen rastin läheisyydessä. Reitinvalinnoissa voi arvioida missä määrin polkuja voi käyttää apuna. Vaativammilla radoilla on polkujuoksua vähemmän, kun taas helpommat radat on voinut hyvin rakentaa niiden varaan. A-radan pituus on saatu normaalimittaiseksi käyttämällä ratasuunnittelussa keskusrasteja, joilla käydään useamman kerran. On syytä olla tarkkana, että vaativammilla radoilla rastit tulee kierrettyä oikeassa järjestyksessä. Korkeuskäyrien väli on vain 2 m, joten mäet eivät ehkä olekaan niin suuria kuin mihin on 5 m käyrävälin kartoilla totuttu.

 

Suunnistajan kauppa on myös paikalla. 

 

Tervetuloa suunnistamaan! 

 

Kartantulostajan huomioita 4.6:
Karttoja tulostellessani kiinnittyi huomioni suureen siniseen länttiin lähtö- ja maalipaikan läheisyydessä. Tarkemmassa tutkiskelussa alue osoittautui Tampsan uimarannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevaksi vesialueeksi. Hellesäähän sopivasti Rannikorasteilla on tänään tarjolla siis uintimahdollisuus!

Huomioni kiinnittyi myös tapahtumakeskuksen keskeiseen sijaintiin, tänne on kaikkien helppo tulla. Kotkan alueelta paikan tavoittaa helposti vaikka polkupyörällä, lähimmältä linja-autopysäkiltäkin (linja no: 7) on tapahtumakeskukseen matkaa vain n. 200 m. Selvärajaisena ja suhteellisen pienenä alueena maasto sopii erinomaisesti myös ensiaskeleitaan suunnistuksessa ottaville. Lähtö, maali, paikoitus (varauksin), maasto, uimaranta, ovat kaikki tällä kertaa samassa kompaktissa paketissa, todelliset lähirastit siis tarjolla tänään!

 

Kartantulostaja oivaltaa 4.6. ip:

Saattaa olla  muitakin kuin suunnistajia uimaan pyrkimässä ja lähimmällä paikoitusalueella näin ollen vilskettä. Pienen kävelymatkan päästä läheisen Tampsan lavan tienoolta löytyy kuitenkin runsaasti paikoitustilaa. Sopu sijaa antaa, huomioikaahan loppukiriä viritellessänne muut rannallaolijat.

Posted in Etusivun artikkeli.