Kuntorastikausi starttaa tiistaina Koivulassa!

Kuntosuunnistajien pitkä talvi on viimein ohi, ja on aika kaivaa nastarit ja kompassit talvikoloistaan! Ensi tiistaina 12.4. suunnistetaan kauden ensimmäiset kuntorastit Koivulassa. Samalla jatkuu toimiva yhteistyö Etelä-Kymen Suunnistajien kanssa Hyppäsen Timon toimiessa ratamestarina.

Koivula onkin mitä mainioin paikka aloittaa uusi kausi, sillä eksymisvaaraa ei alueella juuri ole. Nyt onkin siis loistava tilaisuus tulla kokeilemaan suunnistusta vaikkapa monen vuoden tauon jälkeen taikka ihka ensimmäistä kertaa. Kenties suunnistuskärpänen puraisee ja mukaan tarttuu oiva harrastus koko kesäksi! Karttamaksu Rannikkorasteilla on 6 euroa, alle 20-vuotiailta karttamaksua ei peritä.

Seuraavassa ennakkoa tiistain radoista Ratamestari Timo Hyppäsen kertomana: 

Kimmo Nykäsen kartoittama laajennus Koivulan Siikakosken alueelle koostuu viime vuoden Koivulan Tapaninvuoren tavoin pientaloalueiden ja metsäkaistaleiden vuorottelemasta kokonaisuudesta. Kartta antaa nyt mahdollisuuden käyttää Koivulassa myös joen rannan alueita suunnistusradan suunnittelussa. Radalla on pyritty hyödyntämään alueen metsäkaistaleet, mutta reitille sisältyy myös taajama-alueen katuosuuksia. Pidemmillä radoilla on yksi pidempi siirtymäväli, jolloin reitti on saatu kulkemaan kartan tärkeimmät maasto-osat. Liikenne on Koivulan sivukaduilla yleensä rauhallista, mutta varsinkin Koivulan päätien ylittävillä A- ja B-radoilla on syytä huomioida liikennettä. Muutamin kohdin kuljetaan kiellettyjen piha-alueiden väliin jäävillä väylillä, jotka ovat kuitenkin polkujen tukemana selkeästi maastossa havaittavissa. Maastossa olevat juoksuhaudat on kuvattu karttaan paksulla ruskealla viivalla. Juoksuhautoihin on sijoitettu muutama rastikin, jotka on rastimääritteissä merkitty kuivan ojan merkillä. Radat antavat mahdollisuuden ajoittain kovaan vauhtiin, mikä edellyttää sopivaa rytmitystä, jotta vältetään ylimääräiset mietintähetket pääosin helpohkoilla rastipisteillä.

Ratapituudet ovat

A 4,8 km

B 3,6 km

C 2,6 km

D 1,7 km

 

Tervetuloa rasteille. Nähdään tiistaina!

Posted in Etusivun artikkeli.