Kunto- /pyöräsuunnistus lentokentän maastossa 2.7.

Ensi viikon Rannikkorastitapahtuma järjestetään lentokentän maastossa. Tapahtumakeskus sijaitsee parkkipaikalla kiitoradan eteläpäässä. Tavallisten jalkasuunnistusten lisäksi on tällä kertaa mahdollisuus kokeilla pyöräsunnistusta (PySu, eli MTBO). Radat ovat: A (7,4 km), B (5,4 km), BL (3,5 km), C (2,6 km), D (2,3 km), Pyörä (7,5 km) ja Pyörä Pitkä (11,4 km). Jalkasuunnistusradat kulkevat kentän etelä- ja länsipuolella, pyöräradat itäpuolella. Maastotyyppi on vaihtelevaa, mutta hiekkapohjainen kangasmetsä ja avokallio vallitsevat. Todella jyrkkiä nousuja ei ole juurikaan, mutta loivia mäkiä kyllä löytyy. Lentokenttähän sijaitsee ison loivan mäen päällä.

D ja C-rata tukeutuu polkuihin ja selkeisiin kohtiin, mutta paikoin on mahdollista oikaista ja kehittää taitojaan. Muilla radoilla on sitten enemmän tai vähemmän pienpiirteistä suunnistusta ja pitkiä rastivälejä. Pitemmillä radoilla kannattaa muistaa, että alueella on jonkin verran vanhoja hakkuualueita ja metsäkoneuria, joita voi olla vaikea havaita.

Pyöräradoilla käytetään tavallista suunnistuskarttaa (oikeassa PySu-kartassa polun ajokelpoisuus on luokiteltu ja merkattu kartalle, muttei tässä harjoituksessa). Huomioikaa reitinvalinnassa, että kartalle merkattuja kapeaeita polkuja voi olla vaikea ajaa pysäyttämättä (kokenut maastopyärilijä pärjää helposti), mikä hidastaa etenemistä. Leveät polut ovat kaikki hyväkuntoisia, mutta alueella kulkeva pururata on osittain pehmeä ja raskas pyöräillä. Pitkällä pyöräradalla on myös kartanvaihto, joka tapahtuu sivua karttaa kääntämällä (karttalehdet ovat niitattu yhteen). Jos haluat osallistua pyöräsuunnistukseen, muista ilmoitautua sähköpostilla osoitteeseen (petersvahn (at) outlook.com), niin saamme tulostettua riittävästi karttoja.

Lähtö on auki 17:00 – 18:30. Suunnistajan kauppa on myös paikalla. 

Tervetuloa suunnistamaan!

Kartantulostaja säätää 1.7.:

Pyöräsuunnistuksen pitkän radan kartta tulostettu 2-puoleisena A3 arkkina. Toiselta puolelta löytyvät radan alku- ja loppuosa, toiselta taas radan keskiosa. Radan keskiosalla käytetään peruskarttaa, alku- ja loppuosalla sekä lyhyemmällä PySu-radalla tavallista suunnistuskartaa. Mittakaava PySu-kartoissa on 1:15000. Pitkän pyöräsuunnistuksen maali on sama kuin normaalisuunnistukseen osallistuvilla, noudattakaa varovaisuutta!

Posted in Etusivun artikkeli.