Kokkovuorelle vuosien tauon jälkeen

Ensi tiistaina jatketaan Rannikkorasti-kautta hiukan tuntemattomammilla Kokkovuoren sekä Vehkakorven karttojen maastonosilla. Rannikkorasteja on maastossa viimeksi juostu vuonna 2008, tosin myös neljän vuoden takaisen Ruskajuoksun pisimmät radat kävivät pistäytymässä ensi tiistaisella alueella. Tapahtumakeskuksena toimii Kokkovuoren juurella sijaitseva Siltakylän metsästys- ja ampumaseuran maja. Opastus tapahtumapaikalle tulee alkamaan Siltakylän liittymästä.

 

Maastoltaan avokallioisten mäkialueiden pirstoma Vehkakorpi antaa mainiot puitteet tarkkaan sekä tekniseen suunnistamiseen. Polkurikas Kokkovuoren lähialue taasen soveltuu hyvin vasta hiljattain lajin pariin löytäneille. Maaston kulkukelpoisuus saattaa Suomalaiselle talousmetsälle tyypillisesti vaihdella kohtalaisesta hiukan heikompaan. Pisimmillä radoilla aluskasvillisuus on paikka paikoin jopa runsaanoloista. Se ei kuitenkaan vaikuta kovin suuresti juoksuvauhtiin eikä näkyvyyteen.
Tuttuun tapaan helpoimmat radat C ja D tukeutuvat suurimmilta osiltaan polkuihin. C-rata on suunniteltu tarjoamaan mahdollisuuksia myös hiukan suoraviivaisempaan etenemiseen. A, B sekä BL radoille ratamestari on jälleen yrittänyt luoda mieluisia haasteita riittämiin.


BL-, C-, sekä D-radat starttaavat tapahtumakeskuksen välittömästä läheisyydestä. A- ja B-ratojen lähdöt on jouduttu sijoittamaan reilun puolen kilometrin verryttelymatkan päähän maalista ja tapahtumakeskuksesta. Karttaa halkoo pitkänomainen peltoalue, joka on rajoittanut ratasuunnittelua huomattavasti. Peltoalue tulee ylittää karttaan merkittyjen ylityspaikkojen kohdalta niin lähtöön kuljettaessa kuin suunnistuksen aikana tapahtumakeskuksen puoleiseen maastonosaan siirryttäessä.

Ratapituudet sekä rastien lukumäärät:

A 6,9 km 17 rastia
B 4,6 km 14 rastia
BL 3,6 km 11 rastia
C 2,5 km 9 rastia
D 1,6 km 7 rastia

Olette jälleen kerran tervetulleita Rannikkorasteille haastamaan itsenne suunnistustehtävien parissa. Muistakaahan nauttia, mikäli maasto ja radat antavat siihen mahdollisuuden!
-AP-

Posted in Etusivun artikkeli.