Kauden viimeinen tapahtuma Luovissa 12.10.

Ensi sunnuntaina Rannikkorastit järjestää kauden päätöstapahtuma Luovissa yhteistyössä EKSu:n kanssa. Sami Grönholm toimii ratojen pääsuunnittelijana. Tapahtumapaikkana on Höyterin leirikeskuksen lähialue, osoite: Höyterintie 211, Kotka (Opastus Kaarniementieltä, josta matkaa tapahtumakeskukseen noin 4,5 km). Olemme saaneet luvan Seurakunnalta käyttää heidän piha-alueitaan rannikkorastien tapahtumaan.

Lähtö on auki klo 14 – 15 ja maali suljetaan noin klo 16:30. 

Ratojen pituudet ovat noin:

  • A: 5,6 km
  • B: 4,2 km
  • BL: 3,0 km
  • C: 2,7 km
  • D: 1,8 km

Tapahtumapaikkana Höyterin leirikeskus on hyvä, sillä se mahdollistaa sen että sekä Luovin itäinen ja läntinen kartta alueineen ovat yhdistettynä ratojen suunnittelussa. Näin myös lyhyemmät radat pääsevät tutustumaan heille uusiin maastoalueisiin.

Maasto on pääsääntöisesti hyväpohjaista, kuivaa ja näkyväisyys hyvä. D-radalla voi olla yksi haastavampi rastiväli, mutta siinäkin on tarjottu kiertävää polkuvaihtoehtoa. Silti näin viimeisenä syksyn tapahtumana rohkeasti vain kokeilemaan omia suunnistustaitoja. Katsetta ylös ja havainnoimaan ympäristöä! A ja B- radalla yksi tiheikkö on harvennettu ja muuttunut huonopohjaiseksi alueeksi, mutta tästäkin maininta mallikartassa.

Lähtöpaikalle on noin 350 metrin matka tietä pitkin. Syksyn myötä on hyvä verrytellä ennen suoritusta ja lähtöpaikalle mennessä voi käydä läpi niitä asioita, joita haluaa omassa suorituksessa parantavan näin syksyn viimeisessä rannikkorastitapahtumassa.

Tervetuloa suunnistamaan!

Posted in Etusivun artikkeli.