Jumalniemi 16.5.2024

Lämmintä keliä luvassa torstaille :). Nyt pärjää varmasti kyevyemmällä varustuksella. Jumalniemen alueella kasvusto ei ole vielä päässyt kunnolla alkuun, joten näkyvyys on erinomainen. Jumalniemen radat sijoittuvat varsin pienelle alueelle, eikä eksymisen vaaraa juurikaan ole. Alue rajoittuu vesialueisiin ja teitä ja polkuja on runsaasti.
Alueen etelälaidalla Jumalniemen kärjessä on kielletyn alueen viivoituksella merkitty pelastuskoirien harjoitusalue. Harjoitusalueelle meneminen samoin kuin viivoitetulle viljellylle pelloille meneminen on ehdottomasti kielletty.

A-radan säksätys koostuu 19 rastista. Rastivälit ovat lyhyitä koska matka on 4.8 km. Mäkialueet ylitetään useaan kertaan, joten nousumetrejä kertyy reippaasti.
B-radalla 4.3 km mäkialueita ylitetään selvästi A rataa vähemmin ja rata on selvästi A-rataa helpompi. Tässä mainio mahdollisuus Aikuisten suunnistuskoululaisille testata myös B-Rataa.
C-rata, 2,9 km on helpohko, muutamaan tarkempaa rastipistettä lukuunottamatta. Käyriä ja isoja maastokohteita seuraamalla rastit löytyvät varmasti.
D-rata 1,6 km seurailee aueella kulkevia polkuva. Kaikki rastit näkyvä poluilta ja teiltä. Tälle radalla on helppoa ja turvallista lähteä myös pienempien ja kokemattomimpien suunnistajien kanssa.

Posted in Yleinen.