Itäranta 5.10 – Uudella kartalla

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina suunnistetaan Itärannan , Paaskallion , Hakalanmäen ja Sunilan Alvar Aallon maisemissa. Pysäköinti ja tapahtumakeskus on Metsäkulman kentällä, metsäkulmankatu 35.

Itärannan alueella on suunnistettu useina vuosina, mutta nyt on saatu uusi kartta (2011/2014) Hakalanmäen alueelta, jolla pidemmät radat kiertää. Tällä kertaa radat kiertelee metsissä, rannoilla, kallioilla, polkumaastoissa ja asuinalueen keskellä omakotialueen sokkeloisilla kaduilla. Kuntosuunnistus sisältää tällä kertaa kaikkea oikeaa suunnistusta, korttelisuunnistusta, sprinttiä, maastojuoksua muun muassa. Alueelta toiselle kuljetaan tunnelin kautta turvallisuuden takia, mutta palataan vilkasliikenteisen tien kautta takaisin. Olkaa varovaisia teiden ylityksissä.

Suunnistuksen kannalta pitää karttaa lukea tarkasti suuren polkumäärän takia. Polkuja on todella paljon etenkin Itärannan alueella. Itärannan kallioalue on haastava suuren alueen ja samanlaisten kalliokumpareiden takia. Rastit ovat kuitenkin lähellä polkuja. Alueelta toiselle siirryttäessä korttelialueiden kautta saadaan hyvällä reitinvalinnalla matkaa ja aikaa lyhennettyä. Pihoille meneminen on kielletty. Reitinvalintaan kannattaa panostaa vaikka siihen menisi vähän enemmän aikaa.

Sunnuntaiksi on luvattu aurinkoista säätä. Suunnistusmaasto on kuivaa, joten tossut ei kastu. Kaikki mukaan nauttimaan syksyn viimeisimmistä suunnistustapahtumista syysruskan aikaan.

Ratojen pituudet ja rastimäärät:

  • A 6,2 km (14), perhoslenkki
  • B 4,6 km (10)
  • BL 3,8 km (9), perhoslenkki
  • C 2,6 km (8)
  • D 1,9 km (6)

Lähtö auki klo 14 – 15, tervetuloa!

Posted in Etusivun artikkeli.