Huutjärvi GP 2016

Jo perinteeksi muodostunut Huutjärvi GP –yösprintti suunnistetaan jälleen ensi tiistaina, eli 13.9. Ratamestari Roosa Metsola kuvailee ratoja seuraavasti:

Koska maasto on hyvin polkuvoittoinen, haastavuutta on pyritty hakemaan muilla keinoin, kuten lyhyemmillä rastiväleillä yhdistettynä pieneen mittakaavaan (1:5000). A-, B- ja BL-radat käyvät Kärsäjärven pohjoispuolisessa metsä- ja kalliomaastossa, jossa on tarjolla enemmän perinteistä yösuunnistusta. C- ja D-radat suunnistetaan Kärsäjärven eteläpuolella sekä Huutjärven montun alueella, johon myös pidemmät radat suuntaavat lopuksi. Perinteistä sprintin tiejuoksua on pyritty minimoimaan. Eli tarjolla on, voisiko sanoa, vanhan mallin pikamatkayösuunnistusta.

Pidemmillä radoilla tärkeää on vauhdin säätely, koska radalla on pitkiä siirtymätaipaleita ja toisaalta lyhyitä rastinottovälejä. Huutjärven tien ylitys on suunnistussuorituksen aikana turvallisuussyistä sallittu vain yhdestä, karttaan merkitystä paikasta eli suojatien kohdalta. 

Huutjärvi GP –yösprintti on erinomainen mahdollisuus myös tutustua ensi kertaa yösuunnistukseen. Valaisimeksi riittää hyvin normaali otsavalaisin. Vasta-alkajille on erityisesti D-rata laadittu niin, että siinä kuljetaan turvallisesti Huutjärven koulun ja Kärsäjärven välisessä metsässä sekä Huutjärven monttu-alueella.

Tervetuloa Pyhtään Huutjärvelle nauttimaan yösuunnistuksesta!

Posted in Etusivun artikkeli.