Heinäviesti ja Rannikkorastit Peippolassa ti 7.8.

Rannikkorastien Heinäviesti juostaan Peippolassa Kymin Lentokentän tuntumassa tiistaina 7.8.2012. Tällä kertaa Rannikkorastit on suunniteltu nimenomaan Heinäviestiä ajatellen, mutta mukana ovat myös kaikki tavalliset radat. Heinäviestin joukkueiden ilmoittautumisaikaa on maanantaihin 6.8. kello 15 saakka, joten kaikki kokoamaan kolmikkoja. Viestissä on kaksi sarjaa: Pro, joka vastaa lähinnä B-rataa ja Fun, joka matkaltaan ja tasoltaan on pitkähkö C-rata.

Juoksijapankki: Heinäviestiin haluavat tai joukkueet vailla juoksijaa voivat hakea seuraa Kymin Suunnistajien keskustelupalstalle avatussa Heinäviestin juoksijapankissa. Keskustelupalstalle pääset klikkaamalla tästä.

Kaikki radat D-rataa lukuunottamatta ylittävät lentokentän tien kahdesti. Varokaa suunnistaessanne autoja sekä tullessanne ja lähtiessänne suunnistajia. Tien ylityksiä tapahtuu reitinvalinnoista riippuen koko matkalla Peippolan asuinalueen ja lentokentän eteläpään parkkipaikan välillä.

Peippolan maasto on erittäin vauhdikasta avokalliomaastoa. Ainoat hidastavat tekijät ovat muutama kivikkoinen alue sekä puoliavoimet alueet, jotka tähän vuoden aikaan ovat hyvin reheviä. Reiteille osuu myös pari harvennushakkuualuetta (kartalla vihreä pystyviivoitus), jotka voi halutessaan kiertää. Peippolan asuinalueen lähistöllä on uusia polku-uria, joita ei ole päivitetty karttaan.

Rastipisteet on valittu Heinäviestin ehdoilla, joten normaaliradoista varsinkin A-rata on "kaksoiskorkkiruuvi". Rasteja on paljon pienellä alueella, joten kannattaa olla tarkkana, että käytte oikeilla rasteilla oikeassa järjestyksessä. Ratapituudet A 5.9 km 14 rastia, B 4.3 km 12 rastia, B-lyhyt 3.3 km 9 rastia, C 2.4 km 9 rastia, D 1.3 km 6 rastia. TR- ja RR-ratoja ei ole, mutta helppo D-rata sopii hyvin esimerkiksi vanhempien kanssa yhdessä kierrettäväksi. Heinäviestin johdosta ratakartoista ei ole esillä "täysiä" versioita tapahtumapaikalla kuten normaalisti, itse suunnistuskartat ovat tietenkin normaalit.

Heinäviestissä molemmissa sarjoissa kaikilla osuuksilla on hajontoja eli edellä juoksevalla ei ole välttämättä sama seuraava rasti kuin sinulla. Rastikoodien tarkistamista suositellaan hyvin lämpimästi koko matkan ajan. Pro-sarjassa osuuspituudet vaihtelevat osuudesta ja hajonnasta riippuen 3.9 km:sta 4.3 km:iin ja Fun-sarjassa osuuspituus on 2.9 km. Heinäviestin täsmälliset ohjeet on julkaistu erikseen, ohjesivulta näet myös ilmoittautuneet joukkueet. Tässä kertauksena ohjeet lyhyesti:

  • Ilmoita joukkueesi mika piste kilpinen ät kopioklubi piste fi ma 6.8. kello 15 mennessä, Firmaliigan ykkösjoukkueet oletamme automaattisesti mukaan.
  • Ilmoita joukkueen juoksujärjestys ti klo 17:15 mennessä sinisellä teltalla.
  • MUISTA NOLLATA EMIT-kortti ennen lähtöä. Lähtöpaikalla on erillinen viestinollauskapula.
  • Ykkös- ja kakkososuuden juoksijat valmiina lähtöön klo 17:25.
  • Juokse viitoitusta pitkin K-pisteen kautta, mutta emittiä ei tarvitse nollata uudelleen.
  • Maaliin tullessa: 1) Leimaa maalileimasimella 2) Anna ankkurille värillinen lappu tai kartta 3) Siirry tulospalvelupisteeseen ja KERRO JUOSSEESI VIESTIÄ!

Ennakkovaroituksena kerrottakoon, että tuloslaskentaohjelmamme ei tue viestejä. Yritämme parhaamme ja saada ainakin alustavat viestituloksetkin tiistai-iltana, mutta täydelliset tulokset tulevat myöhemmin viikolla. Koska ohjelmassa ei ole viestimäistä leimojen tarkistusta, hylkäyksiä saattaa tulla alustavien tulostenkin jälkeen. Normaalit Rannikkorastitulokset tulevat tuttuun tapaan tiistai-illan aikana.

Myös Suunnistajan kauppa on luvannut tulla Peippolaan. 

Posted in Etusivun artikkeli.