Firmaliiga päätökseen Purolan Rannikkorasteilla

3.9.12 HUOM! Viime päivien sateet ovat pehmittäneet hiekkateitä. Viimeiset pari kilometria ennen tapahtumakeskuksena toimivaa metsästysmajaa ovat varsin kuoppaisia. Samoin peltojen jälkeinen jyrkkä ylämäki on hyvin pehmeä. 

Purolan Rannikkorasteilla 4.9. saadaan Firmaliigakausi päätökseen. Sekä Pro- että Fun-sarjan ykkös- ja kakkossijat ovat pistelaskijan käsityksen mukaan ratkenneet. Pro-sarjan ykkönen on Kotkamills Pro ja kakkonen Kymin Tulevaisuuden Toivot. Fun-sarjan voitto menee KySsin Johdolle ja kakkossija Hirssaaren Helmille. Kolmossijat molemmissa sarjoissa ovat vielä avoimet.

Ratamestari Ari Mäntynen kertoo tiistain radoista lyhyesti: "A- ja B-radoilla on molemilla yksi yli kilometrin rastiväli.
D-radan alku (2 ekaa rastia) kulkee metsän läpi (kuviorajaa pitkin) eli suunnistuskengät tai kumisaappaat on paras jalkinevaihtoehto (tavallisia lenkkikenkiä en suosittele). Loppuosa radasta kulkee teitä pitkin." Ratapituudet A 5,33 km; B: 3,78 km; BL: 3,19 km; C: 2,78 km ja D: 2,27 km.

Kilpailukeskus on Metsästysmajan piha, jonne valtatieltä on n. 9 km:n matka (Purolan itäinen tiehaara ja valtatien 7 risteys). Parkkitilaa on niukalti, joten kimppakyytejä suositellaan ja kehoitetaan varautumaan Rannikkorasteille epätyypilliseen tienvarsipaikoitukseen. Suunnistajan Kauppa on luvannut jälleen tulla paikalle syksyn varustetäydennyksiä varten.

Posted in Etusivun artikkeli.