Firmaliiga käynnistyy Pyhtään Keihässalmessa hienossa säässä!

Rannikkorastien Firmaliiga käynnistyy tiistaina 25.5.2010 Pyhtään Keihässalmessa 19 joukkueen voimin. Firmaliigan Pro-sarjassa vaativampia A- ja B-ratoja suunnistaa kaikkiaan 8 joukkuetta. Fun-sarjan voitosta taasen kilpailevat 11 joukkuetta B-lyhyt- ja C-ratojen rasteja hakien. Vuoden 2008 ja 2009 voittajajoukkueet Urhot (Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemia) ja KyAMK eivät ole tänä vuonna mukana, joten yksi asia on varma: Saamme jälleen uudet voittajat!

Mutta miltä näyttää Firmaliigan joukkueet tänä vuonna? Mielenkiintoisilta! Pro-sarjassa uusia ja mielenkiintoisia joukkueita ovat mm. Töyrylöiden perhejoukkue, jonka palstanpitäjä rohkenee nostaa yhdeksi ennakkosuosikiksi. Aikaisemmilta vuosilta jo tuttu Kunnon Rakentajat  -joukkue on täydentynyt arkkitehti Petteri Nikillä. Riento-joukkueen nimilistassa taasen näkyy tuttuja KyS:n ja VeVen kasvatteja. Reserviupseerikoululla on laittaa peliin mm. kovan luokan viestialoittajana tunnettu Arto Ylä-Kotola. Vai onko musta hevonen kenties Andritz, jonka nimilista on vielä tarkoin varjeltu salaisuus?

Fun-sarja on mukava sekoitus työpaikka-, perhe- ja junnujoukkueita. Palstanpitäjää ilahduttaa erityisesti Kymen Sanomien joukkueen mukaan saaminen. Puskaradion mukaan Firmaliiga on KySan joukkueelle vain välitavoite kohti Vehka-Jukolaa 2011!

Kaikki on valmista tiistain Rannikkorasteihin ja Firmaliigan avaukseen. Keihässalmen rastit suunnistetaan Purola-nimisellä kartalla, joka on yhdistetty Keihässalmen ja Tonttuvuoren kartoista. Karttaan on tehty päivityksiä vuoden 2009 aikana, joten saamme nauttia suunnistuksesta jälleen hyvin ajantasalla olevalla kartalla.

Ja keli näyttää ennusteiden mukaan olevan juuri sopiva: ei sada, eikä ole tukahduttavan kuuma! Joko menee 200:n kävijän raja rikki?

Posted in Etusivun artikkeli.