Firmaliiga käynnistyy Teipparinvuorella ti 6.5.

Kuntosuunnistukset ja firmaliigan ensimmäinen osakilpailu pidetään tiistaina Teipparinvuorella klo 17 alkaen. Alue sijaitsee VT15-VT7 itä-/pohjoispuolella. Opastus alkaa Leikarilta, VT15 ja VT7 risteyksestä, mistä on noin 2,5 km tapahtumapaikalle Kouvolan suuntaan. Kotka Haminan radan alituksen jälkeen käännytään Metsäkylän suuntaan oikealle ja heti sen jälkeen oikealle ja vielä kerran oikealle. Pysäköinti on kalliolla. Suunnistajan kaupan pitäisi olla myös paikalla. Tapahtumapaikalta on noin 400 m lähtöön.

Karttalinkki tapahtumapaikalle tästä.

Ratamestarina toimii Hannu Pönni ja hän on suunnitellut radat Teipparin kartan pohjoispäähän, Kotka Hamina radan eteläpuolella. Maasto on hyväpohjaista kangasmaastoa, jossa on paljon suuria kiviä ja hyvä näkyväisyys (ainakin näin keväisin). Maastossa on tehty metsänparannustöitä, jotka vaikeuttavat hiukan etenemistä joillakin radoilla. Korkeuseroja ei ole paljon, ja pienet mäet voi kiertää.     A- ja B-radoilla on muutama pitkä väli, jossa voi reitinvalinnoilla säästää voimia. Pidemmillä radoilla loppulenkillä on haastavia viimeisiä rasteja, joissa voi helposti tippua kartalta. Muilla radoilla rastivälit ovat lyhyet ja rastien takana on selkeitä pysäyttäjiä, joten kauas ei voi eksyä. Kartta on vuodelta 2012, siis ajan tasalla.

Ratatiedot:

  • A-rata:  6,0 km   11 rastia
  • B-rata:  4,6 km   11 rastia
  • BL-rata:3,5 km   9 rastia
  • C-rata:  2,8 km   9 rastia
  • D-rata:  1,9 km   5 rastia

Tervetuloa suunnistamaan!

Lisäys 6.5.2014: Hyvän maaston ja kartan, hyvän sijainnin, Firmaliigan avauksen, aurinkoisen sään ja monen muun syyn takia tänään suunnistettaville Rannikkorasteille on odotettavissa erittäin suuri osanotto. Arviomme paikalla saapuvan selkeästi yli 200 suunnistajaa. Paikoituksena tullaan käyttämään tapahtumakeskuksen kalliopaikoitusta, Metsäkylän tienvartta ja paikoittaminen on mahdollista myös tienristeyksessä olevan ST1:n pihalla (josta matkaa tapahtumakeskukseen n. 600 metriä). Suosikaa kimppakyytejä ja ottakaa muutoinkin mukaan reipasta mieltä ja malttia!

Posted in Etusivun artikkeli.