Ennakkotunnelmia tiistain 18.6 Rannikkorasteista

Ratamestari Hannu Pönni: Rannikkorastit on nimensä mukaisesti Itärannassa meren tuntumassa. Maasto koostuu isosta kallioalueesta Paaskalliosta ja tasaisesta paljon polkuja risteilevästä metsämaastosta. Kartan pienuuden takia pitemmillä radoilla on perhoslenkit, jotka pyörii Paaskallion päällä. Kartalla on paljon polkuja joita kannattaa käyttää, kaikki polut eivät kallioisen maaston takia ole helposti tulkittavissa. Pitemmillä radoilla käydään polkusokkelikon jälkeen uimarannalla. Lyhyemmillä  radoilla rastit on lähellä polkuja, pääasiassa helpohkoa polkusuunnistusta. Lyhyemmillä radoilla ylitetään kallioalue  ja palataan tasaiselle alueelle. Maasto on kuivaa kangasmaastoa ja kalliota, voi suunnistaa ”lenkkareilla”.

Kartantulostaja mainitsee, pyytää anteeksi ja muistuttaa:

Kartan mittakaava tänään katsontaystävällinen 1:7500. Suunnistajan Kauppa on jälleen paikalla, myyden mm. suurennuslasilla varustettuja kompasseja, mutta sitä et luultavasti juuri tässä tapahtumassa siis tarvitse.

Liikumme jälleen asutuksen liepeillä ja pyytäisinkin kaikkia suunnistajia kunnioittamaan karttaan oliivinvihreällä pihamaiksi ja siten kielletyksi alueeksi merkittyjä alueita. Äijänvuoren Rannikkorasteillahan joku suunnistaja harhautui pihamaalle josta johtuen ratamestari joutui, ilman omaa syytään, melkoisen ryöpytyksen kohteeksi kimmastuneen talonomistajan toimesta. Rannikkorastit-tiimi pahoittelee tapahtunutta. Muistakaa siis, olemme aina suunnistaessamme vieraina jonkun mailla, käyttäytykäämme siis niin että pääsemme jatkossakin harjoittamaan hienoa lajiamme paikkakunnallamme. 

Posted in Etusivun artikkeli.