223 sprinttisuunnistussuoritusta Katariinassa!

Katariinaan oli 24.5. saapunut peräti 219 sprinttisuunnistuksesta kiinnostunutta, jotka juoksivat ratamestari Miikka Kairan laatimilla radoilla yhteensä 223 sprinttisuunnistussuoritusta. Miikka oli tällä kertaa laatinut erilaisia sprinttisuunnistusratoja, jotka tarjosivat vaihtelevia haasteita eri ikäisille suunnistajille. Pienimmät selvittivät Katariinan aarteen arvoitusta Katariinan meripuiston alueella. Puistolan kaduillakin käyneellä kaupunkisprinttiradalla huomattiin kovassa vauhdissa tehtyjen reitinvalintojen ja rastimääritelmien huomioimisen tärkeys. Itse suunnistin ns. metsäsprinttiradan, joka oli vähän lähempänä normaalia suunnistusta, mutta siinäkin aiheutti juoksuvauhdissa tehty kartanluku monia pieniä virheitä, joissa kului yhteensä kymmeniä sekunteja ylimääräistä aikaa.

Jukolan viestin ratamestari Janne Weckman kävi ensin ottamassa ylivoimaisen voiton metsäsprinttiradalla ja juoksi sen päälle vielä toisen voiton kaupunkisprintistä. Jälkimmäisessä sentään Lauri Vuorinen ja Tuomas Kotro pääsivät seuraavalle minuuttiluvulle. C-radan nopeimmat olivat Samu Takanen, Jenny Matilainen ja Mikael Koivisto. Perhesprintissä, D-radalla, ei useimmille vauhti ollut tärkeintä, mutta todettakoon silti, että 67 osanottajasta nopeinta vauhtia piti Emmi Kiuru.

Täydelliset tulokset ja väliajat ovat luettavissa Tulokset-osiosta, Reittihärveli avoinna.

Rannikkorastit-tiimin suunnittelemat toimet jonotuksen välttämiseksi eivät vielä täysin toimineet. Keihässalmessa 31.5. pidettävään seuraavaan Rannikkorasti-tapahtumaan, joka on Firmaliigan toinen osakilpailu, yritetään suunnistajien lähetys- ja maaliinottotapaa vielä kehittää. Tästä, samoin kuin muista Keihässalmen Rannikkorastien ennakkotiedoista voitte lukea tältä palstalta lähipäivinä.

Väliajat, WinSplits Online

Posted in Etusivun artikkeli.