168 suunnistajaa nautti Petäjäsuon kesäisistä rasteista

Kesäiseksi lämmenyt sää suosi Kymin Suunnistajien Rannikkorasteja ja rastikansa kokoontuikin 168 suunnistajan voimin etsimään ratamestari Timo Pirtilän Petäjäpirtin maastoon viemiä rasteja. Tapahtumajärjestäjät olivat Kaisa Snellin johdolla etsineet kaikki mahdolliset lähialueen parkkipaikat, jotka olivatkin tarpeen. Onneksi kuitenkin moni suunnistaja saapui paikalle polkupyörällä! Hyvistä suunnistussuorituksista mainittakoon Mika ja Matias Nokan ylivoimainen voittoaika 19.34 D-radalla. Rannikkorasteilla arvottiin myös Ympyrän lahjoittama 20 euron lahjakortti Rossoon. Lahjakortin onnellinen voittaja (Markku?) oli niin nopea, että hän ehti poistua ennen kuin järjestäjät saivat hänen nimensä muistiin.

Petäjäpirtin maaston kulkukelpoisuus oli paikoin haastavaa, mutta alueen tiheä polkuverkosto tarjosi hyviä kiertäviä reitinvalintamahdollisuuksia. Rastiliputkin olivat sopivan hyvin näkyvillä, jotta esimerkiksi ensimmäistä kertaa kuntorasteilla olleet aikuisten suunnistuskoululaiset saivat onnistumisen elämyksiä. Ninpä he vakuuttivatkin jatkavansa uutta harrastustaan viimeistään ensi viikolla Kymin lentokentän eteläpään maastoissa.

Ensi viikolla alkavan Firmaliigan odotusta tuntuu jo olevan ilmassa: ensimmäisiä ilmoittautumisia on jo saatu ja kuhina erilaisten joukkueiden muodostamisesta käy kuumana. Joukkueita muistutetaan, että ilmoittautumisia otetaan vastaan ja joukkueita voi täydentää toukokuun loppuun asti, mutta joukkue voi kilpailla vasta kun asianmukainen ilmoittautuminen on tehty (etukäteen, sähköpostilla – kts. Firmaliiga 2011 -osio).  

Tulokset ja väliajat nähtävänä Tulokset -osiossa

Reittihärveli

Väliajat, WinSplits Online

Posted in Etusivun artikkeli.