Piirrä oma reittisi, vertaa sitä muihin ja kehity!

Reittihärveli on suomalaisen Jarkko Ryypön kehittämä Internet-sovellus, jolla voidaan piirtää oma reitti ja verrata sitä muiden reitteihin sekä animoida kilpailua. Rannikkorasteilla on otettu Reittihärveli käyttöön kaudella 2009. Nykyisin Rannikkorastien sivuilla on käytössä kaksi vaihtoehtoista tapaa vertailla omia reittivalintoja muiden kanssa: alkuperäinen Reittihärveli ja uusi RouteGadget2 -sovellus. Sovellukset käyttävät samaa tietovarastoa, joten voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon ja saat aina kaikki piiretyt reitit käyttöösi. Reittihärveli-sovellus toimii vanhaan tuttuun tapaan, kun taas RouteGadget2-sovellus tarjoaa hieman monipuolisemmat tavat vertailla ja toistaa sovellukseen piirrettyjä reittejä.

Rannikkorastien Reittihärvelipalveluun pääset täältä.

Hyvät ohjeet Reittihärvelin ensimmäisen version käyttöön löydät Helsingin Suunnistajien sivuilta. Nykyisin käytössä oleva versio poikkeaa hieman ohjeissa kuvatusta ensimmäisestä reittihärvelistä.

Rannikkorastien RouteGadget2-palveluun pääset tästä.

RouteGadget2 esittelyvideossa käydään läpi sovelluksen toiminnalisuudet. Ohjevideo oman reitin piirtämisestä selvittää miten voit lisätä oman reittisi vertailtavaksi muiden kanssa. Jos käytössäsi on GPS-reittitallennus, voit katsoa tarkemmat ohjeet GPS-reitin lataamiseen ja muokkaamiseen täältä.

Huom! Jos tallennat reittisi vahingossa väärälle henkilölle, ota yhteys Rannikkorastien yhteyshenkilöihin, niin väärä piirros saadaan poistettua. Tämän jälkeen voit piirtää reittisi uudestaan. Yhteyshenkilöt löydät päävalikon yhteystiedot linkistä.