Laadukkaita kuntosuunnistustapahtumia

Vasta-alkajasta himosuunnistajaan

Rannikkorastit on Kotka-Pyhtää -alueella toteutettava, kaudella 2018 27 kuntosuunnistustapahtumaa käsittävä kokonaisuus, jonka suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti vasta-alkajat. Vuonna 2008 perusteellisesti uusittu konsepti on osoittanut toimivuutensa ja nyt olemme kehittäneet tapahtumasarjaa entistä laadukkaammaksi. Ota haaste vastaan ja tee kuntorasteista itsellesi viikottainen kuntoilu- ja virkistystapahtuma. Me Kymin Suunnistajissa olemme rakentaneet laadukkaat tapahtumat kaiken tasoisia suunnistajia varten!

Vasta-alkajasta aktiivisuunnistajaan

Rannikkorastien suunnittelussa on huomioitu kuntosuunnistusten koko kohderyhmä: niin vasta-alkajat kuin myös aktiivisuunnistajat ja kilpasuunnistajat. Järjestävä seura Kymin Suunnistajat on toiminut pilottiseurana Suomen Suunnistusliiton Hyvä Seura-projektissa ja määritellyt tarkasti, mistä hyvä ja laadukas kuntosuunnistustapahtuma syntyy. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tapahtumaa entistä monipuolisemmaksi ja asiakasystävällisemmäksi!

Hyvät maastot ja uudet/uudehkot kartat

Rannikkorastien tapahtumapaikkavalinnoissa on erityisesti painotettu ratojen ja maastojen miellyttävyyttä ja uusia karttoja sekä kilpailukeskuksen toimivuutta. Vuosittain pyritään saamaan käyttöön vähintään yksi uusi kartta. Myös muihin karttoihin tehdään tarvittavia korjauksia (esim. tiet, uudet hakkuut) ja esimerkiksi Haminan puolella pidettävä tapahtuma (Uuperi) suunnistetaan alunperin 90-luvuilla tehdyillä kartoilla, joihin on kuitenkin tehty keskeisimmät korjaukset Rannikkorasteja varten. Rannikkorasteille uusia alueita saamme myös käyttöömme Etelä-Kymen Suunnistajien kanssa tehtävän yhteistyön myötä.

Hyvät opastukset kisapaikalle/kisapaikalla

Rannikkorasteille saapuessasi suunnistussuorituksesi ei ala kilpailukeskuksen etsimisestä. Kalenterin mukaisesta kohdasta on selkeä rastilippu- ja kylttiopastus parkkipaikalle ja kisakeskukseen. Kilpailukeskuksen tarkan sijainnin karttalinkkinä voit katsoa myös tapahtuman internet-sivuilta. Kisapaikalla selkeät opasteet ja auttamishaluiset toimitsijat varmistavat, että toimintasi on sujuvaa.

Ratapainatukset valmiiksi kartoissa

Kuntosuunnistustapahtumiin keskeisesti kuulunut "ratojenpiirtokykkiminen" mallikarttojen ääressä on taaksejäänyttä elämää. Rannikkorastien jokaisessa tapahtumassa on käytössä laadukkaat tulostekartat, joissa on ratapainatukset valmiina. Laadun takaa tulostamisen ammattilainen ja suunnistuksen moniosaaja, Kilpisen Mika Kopioklubi Oy:sta.

Tuloslaskenta => tulokset väliaikoineen tapahtuman Internet-sivuilla

Rannikkorasteilla voit suunnistaa kelloa vastaan tai myös ilman aikaa. Valinta on sinun. Jokaisessa tapahtumassa on tulospalvelu ja tulokset mielenkiintoisine rastiväliaikoineen ovat luettavissa maalintulon jälkeen Rannikkorastien nettisivuilta. Lisäksi oman reittisi voit piirtää tai tallentaa gps-muodossa Rannikkorastien Reittihärveliin ja näin vertailla sitä muiden samaa rataa suunnistaneiden reitteihin!

Jokaiselle sopiva rata

Jokaisessa Rannikkorastit-tapahtumassa on viisi eripituista ja -tasoista rataa:

 • A-rata, n. 5 - 7 km, vaativa
 • B-rata, n. 4 - 5 km
 • BL-rata, n. 2,5 - 3,5 km
 • C-rata, n. 2,5 - 3,5 km
 • D-rata, n. 2 km, helppo

Vaihtoehtoisesti (kaudella 2018 kokeiluna alkanut) tarjolla on ratavalikoima, jossa suunnistuksellinen vaatimustaso on selvemmin luokiteltu:

 • Kilpa pitkä
 • Kilpa lyhyt
 • Kunto pitkä
 • Kunto lyhyt
 • Helppo pitkä
 • Helppo lyhyt

Poikkeuksena voi olla urbaaniympäristössä tapahuva suunnistus, jolloin ratavalikoima voi olla suppeampi.

Mahdollisuus erilaisten liikuntasetelin käyttöön maksuvälineenä

Kuntosuunnistusmaksu on ainoastaan 7 €/tapahtuma. Nuorilta (20-vuotiaat ja alle) ja heitä ohjaamaan lähteviltä aikuisilta ei veloiteta maksua. Voit myös hankkia kausikortin 85 € (Kymin Suunnistajien jäseniltä 80 €) tai 10:n tapahtuman sarjalipun, joka maksaa 55 € (Kymin Suunnistajien jäseniltä 50 €). Sarjalippu on voimassa yhden kauden.

Rannikkorasteilla voit maksaa karttamaksun myös Liikunta-, Kulttuuri- Tyky- tai Virikesetelillä. Kaudesta 2011 alkaen työnantajat voivat tukea henkilökuntansa kuntosuunnistusta myös Rannikkorastit-seteleillä. Tilaukset ja kyselyt Mika.Kilpinen(at)kopioklubi.fi.

Meillä voit maksaa myös liikuntaseteleillä, Smartum, ePassi, Tyky...    Liikuntaseteleiden verkkomaksu toimii myös useimmilla liikuntaseteleillä.

aktiivinen kuva